WIE ZIJN WIJ?

Onze maatschappij is in volle verandering en onze levensstijl evolueert snel. Deze diepgaande transformaties leiden ertoe dat we anders gaan leven en wonen terwijl we bouwen aan de wereld van morgen.

VICINITY Affordable Housing Fund is het eerste vastgoedbeleggingsfonds in België dat zich richt op betaalbare en duurzame huisvesting. De klimaatverandering, de toenemende digitalisering van het dagelijkse leven, allerlei vormen nieuw-samengestelde gezinnen, … het zijn allemaal factoren die ertoe leiden dat we niet enkel vastgoedprojecten ontwikkelen, maar dat we bewust meedenken over en meewerken aan de opbouw van een nieuwe samenleving, gericht op de toekomst.

VICINITY werd opgericht in 2020 door Jean-Baptiste Van Ex, voormalig verantwoordelijke voor de immo-activiteiten bij Degroof-Petercam. Hij ging hiervoor een samenwerking aan met vastgoedontwikkelaar REVIVE, dat zich toelegt op de creatie van ecologische nieuwe buurten. Een eerste kapitaalsverhoging in december 2020 maakte de overname mogelijk van de vastgoedportefeuille van het familiebedrijf URBANI, waarmee we dezelfde visie en waarden delen.

Onze belangrijkste doelstelling is een positieve invloed te hebben op het milieu, maar we kijken verder dan enkel dat. We streven er naar betaalbare woonoplossingen aan te bieden waarbij we ook oog hebben voor alle aspecten van mobiliteit in het bijzonder, en de levenskwaliteit van onze bewoners in het algemeen.